wildernesslodges

Bijzondere locaties vragen om bijzondere logeerplaatsen. Op een aantal plaatsen, verspreid over Alaska, zijn er zogenaamde 'wilderness lodges'. Deze lodges liggen 'backcountry', ver weg van de bewoonde wereld. Je bereikt ze meestal enkel per boot, watervliegtuig of bushplane. Dat gegeven alleen al maakt ze apart en exclusief.

Alyeska Resort 4
Lodge At Black Rapids 3
Kwl Boating Excursion Apmollan

Elk van deze lodges heeft die afgezonderde ligging niet zomaar gekozen; het is telkens de prima uitvalsbasis om het wildlife, de ruwe kant van Alaska te laten ontdekken.

Zo vind je een aantal wilderness lodges in berengebied (Katmai / Kodiak). Je verblijft er een aantal nachten in een authentieke lodge en trekt er elke dag op uit ter land, ter zee en in de lucht. Doel is de beren in hun natuurlijke habitat (en met respect voor de dieren) van dichtbij te aanschouwen.

Kenai Fjords Glacier Lodge Kfgl Deck2019
372443287
Camp Denali
Alyeska Resort 3
Kwl
Guest Lounge In The New Main Lodge Sr090 Sakg Gw0Zz4Xw J2A4Kr18Q0 Abl Zbh Cmyk L

Andere lodges kiezen hun ligging voor de imposante natuur eromheen: ten midden van een afgelegen lagune tussen de gletsjers, diep in het nationale park van Denali of hoog in het noorden om te focussen op het noorderlicht in de herfst.

Focus ligt steeds op de omringende natuur, maar er is ook ruime aandacht voor deskundige begeleiding, lekker tafelen en een breed scala aan activiteiten eigen aan de streek.

Enkele van onze favorieten:

  • Verblijven in Kantishna, het einde van de Park Road in Denali.
  • Verblijven in het hart van het Kenai National Park, zicht op Pedersen Lagoon.
  • Een vierdaagse berenexpeditie, via Kodiak City naar Katmai National Park

Je kan op je reis één of meerdere van deze lodges combineren. We helpen je graag met een voorstel op maat.

Exploreer de overige thema’s van Wild Alaska