hiking

Het is een overweldigend gevoel op je eigen benen de ruwe natuur in te trekken. Alaska herbergt tal van prachtige dagwandelingen, op ieders wensen en niveau afgestemd. 

Wandelen Alaska 2
Wandelen Alaska 3
Wandelen Alaska

Een wandeling van een half uurtje kan je al tot aan de voet van de Exit gletsjer brengen, of tot op de Goldensides heuveltop met 360 graden uitzicht op de bergen van het Tombstone Territorial Park. De geoefende hiker kan zich uitleven op langere routes. Zo loont de steile klim naar het Harding Ice Field de moeite, of het pad naar de Bonanza mijningang hoog boven Kennicot. Op je eigen benen ervaar je de weidse natuur des te intenser. 

Onthoud steeds dat dit de échte wildernis is, met elanden en beren inclusief. Bereid je voor hoe je te gedragen wanneer je een dier treft op je route, en zorg dat je berenspray binnen handbereik draagt. 

Hiking Alaska

In vergelijking met de oppervlakte van Alaska zijn er relatief weinig bewegwijzerde paden. Je bent echter vrij om te gaan en staan waar je wil. Ook al ligt er geen wandelpad, je bent welkom je eigen route door de natuur te banen. Niet voor ‘dummies’, beschikken over een goed navigatiesysteem en routevoorbereiding is natuurlijk aangewezen. Zorg dat er steeds iemand op de hoogte is van je wandelplannen. Ben je er klaar voor? Wij raden je met plezier de beste plekjes en mooiste wandelgebieden aan. 

Wandelen Alaska 5
Wandelen Alaska 4

de mooiste wandelingen geschikt voor iedereen

  • Highlights: Exit Glacier Walk - Seward, Flattop Mountain Trail - Anchorage
  • Hidden gems: Troublesome Creek Trail , Bonanza Mine trail Kennecott

Exploreer de overige thema’s van Wild Alaska