OVER ONS

Gepassioneerde Alaska specialisten

Vanuit onze passie voor unieke bestemmingen roept Alaska telkens weer een bijzonder gevoel op. Alaska spreekt tot de verbeelding. We kennen Alaska door en door en staan voor een persoonlijke communicatie en een oprechte ‘no nonsense’ aanpak. We willen jou het echte Alaska leren kennen zoals wij het steeds opnieuw ervaren en zijn overtuigd ook jou verliefd te laten worden op dit laatste stukje pure wildernis.

Net zoals de bestemming zelf kan ook het aanbod overweldigend zijn. Welke lodge biedt de beste prijs/kwaliteitsverhouding? Hoeveel tijd heb je overal nodig? Welke excursie loont echt de moeite en wil ik absoluut niet missen? Welke route sluit het best aan bij mijn verwachtingen? Er rijzen heel veel vragen bij het uitwerken van een mooie reis naar Alaska. Je wil hierbij eerlijk en concreet reisadvies inwinnen. Het is onze passie om voor jou een ideale reis uit te werken.


Gudrun2

Gudrun

Gudrun Van den Branden raakte al jaren geleden verknocht aan het hoge noorden, en vond in Wild Alaska het summum. De perfecte combinatie van weidse natuur, rijk dierenleven en een streepje cultuur maakt dit voor haar tot zoveel meer dan een once-in-a-lifetime bestemming. Ze helpt je met plezier alle facetten van deze laatste grote wildernis ontdekken, van indianendorpjes tot microbrouwerijen, of via een historische goudmijn naar het heerlijkste zalmrestaurant.

Email Gudrun of bel +32 (0) 9 328 50 71

Gudrun reist de wereld rond en blijft hier en daar al eens wat langer plakken. In Wild Alaska vond ze de ultieme rust. Geen thermische onderlaag die haar zo kan verwarmen dan de weidse natuur, het onbevangen gevoel van ruimte en de enorme variatie in landschappen waar ze daar mee kennismaakte. Ze trekt er verschillende keer per jaar naartoe. En elke keer opnieuw komt ze met een fris hoofd terug. En met pakken goesting om het op de kaart te zetten.

Reizigersbloed

“Eigenlijk draait mijn hele leven om reizen. Om de wereld te verkennen en er vervolgens stukjes van in huis te halen of gewoon in mijn hoofd, omdat ik geïnteresseerd ben in geschiedenis en wereldliteratuur. Van kindsbeen af ging ik ‘s zomers met de mobilhome op natuurvakantie en nadien deed ik steevast vakantiewerk in het buitenland. Dat ik ook talen ging studeren was een logisch gevolg. Zelfs thuis probeer ik het reisgevoel vast te houden. Mijn huis is mijn vakantiewoning.”

360 graden wauw

“Ik reisde naar IJsland, het Himalayagebergte, Zweden, Noorwegen… om vast te stellen dat Alaska de pracht van al die prachtige locaties omvat. Dobberen in de geothermische Takhini baden, staren naar maagdelijke pieken die nooit eerder beklommen werden, een kano het meer op duwen en peddelen, een bultrugwalvis zien wegduiken, uitgesneden fjorden vol wildlife, de indianencultuur, de gold rush ... Zowat al mijn interesses op één bestemming.”


Rob 1

Rob

Tijdens zijn studies Toerisme werd de passie voor bijzondere bestemmingen en vooral hoe je deze op een authentieke manier kan beleven steeds groter. Rob bouwde de voorbije 4 jaren zijn ervaring in op maat uitgewerkte reizen verder uit. Alaska spant daarbij de kroon als absoluut unieke spot! Vanop onze uitvalsbasis in Melle werkt Rob jouw reiswensen uit om je een onvergetelijke ontdekkingsreis te bezorgen en de natuurpracht van Alaska te laten ervaren.

Email Rob of bel +32 (0) 9 328 50 71

Als echte Bourgondiër reist Rob graag de wereld rond in de keuken maar trekt er ook zoveel mogelijk echt op uit in zijn vrije tijd. Niets kan daarbij de onvervalste schoonheid van Alaska evenaren. De overweldigende grootsheid en verscheidenheid van de natuur in Alaska is absoluut haar grootste troef. Is het dat end-of-the-world gevoel? De puurheid van het leven in deze ongerepte wildernis? Of toch de macht van het getal waarbij je nergens zo vaak oog in oog komt te staan met de échte bewoners van deze streek: de elanden, kariboes, arenden,... en natuurlijk de beren. Alaska kan me nog wel even bekoren!

De Alaska Factor

Al vanuit het vliegtuig krijg ik steeds opnieuw die eerste indruk van hoe ongerept en weids Alaska is. Besneeuwde bergpieken en eindeloze bossen waar nog nooit iemand voet heeft gezet. De uitgestrektheid van ‘The Last Frontier’ nadien ervaren vanachter het stuur van m'n eigen wagen toont pas écht de Alaska factor, dit 'land' kent geen grenzen.

Ongeziene rijkdom

De lange zomerdagen in Alaska geven een ultiem gevoel van vrijheid en een soort innerlijke ontdekkingsdrang waarvan je mogelijks niet eens wist dat die er schuilde. De zonsondergangen zijn hier lang en wondermooi. Aan de kade van de kleine vissershaven in Seward je hoofd even volledig leegmaken met je blik gericht op de besneeuwde bergtoppen die lijken te gloeien in het zonlicht en je komt gegarandeerd terug als een ander persoon, de rijkste mens ter wereld :-)

Sign 3
Dsc01608
Car Hwy