SELFDRIVE Wild Roads Classic

NUTTIG OM WETEN

Voor dit programma is Anchorage (Ted Stevens International Airport) het startpunt van je reis. We vliegen vanuit Brussel of Amsterdam met 1 tussenstop in Reykjavik naar deze grootste stad van Alaska. Icelandair is daarbij onze trouwe partner en beschikt over een zeer moderne vloot en garandeert een vlotte overstap en verbinding. Om jou de beste prijs te kunnen bieden aansluitend op jouw reiswensen nemen we de vluchtprijs daarom nog niet op in het programma.

We informeren je graag over onze vluchtverbindingen en vereiste reisdocumenten zoals reispas en Esta formaliteiten. Neem gerust contact op met ons. In het Wild Alaska routeboek geven we jou verder ook tips om aangenaam aan de reis te kunnen starten zonder grote jetlag problemen.

Bij elke reis maken we een selectie op basis van 2 comfortniveaus. Deze 2 niveaus kan je ook bij het prijsoverzicht terugvinden (budget – comfort). We zorgen voor voldoende variatie en nemen zowel B&B’s, hotels als lodges op in het programma.  We kiezen steevast voor betrouwbare en verzorgde accommodaties die ideaal gelegen zijn in een aangename omgeving en daarbij ook een ideale uitvalsbasis vormen. Dit steeds voor beide comfortniveaus.

We wensen toch een onderscheid voor te stellen tussen budget en comfort om een budgetvriendelijk maar kwaliteitsvol aanbod te kunnen aanbieden als je geen specifieke wensen hebt naar accommodatie toe en dit ondergeschikt is aan de rest van de reiservaring. We selecteerden uitstekende verblijfplaatsen die perfect aansluiten op het programma met een vriendelijke service en zeker al een extra touch hebben ten opzichte van een standaardhotel.

Kies je voor de comfort categorie dan garanderen we jou telkens een bijzondere touch & feel. Zij het de locatie met een bijzonder uitzicht, een apart soort charme van de kamers of een opvallende service, de hotels die we selecteren op basis van de comfort categorie hebben een bepaalde plus ten opzichte van de budget optie.

Bij het prijsoverzicht vermelden we ook telkens het verschil tussen beide in verband met bvb. inbegrepen maaltijden, die echt afhangen van accommodatie tot accommodatie. Soms heb je bij de budgetkeuze meer inbegrepen ontbijten dan bij de comfortkeuze bvb. Dit omdat we het onderscheid tussen beide op basis van andere elementen maken zoals hierboven beschreven.

Bij het prijsoverzicht vermelden we precies hoeveel maaltijden er inbegrepen zijn in de prijs. De Verenigde Staten hebben een sterke traditie van uit ontbijten of lunchen in ‘Diners’. Daarom biedt niet elk hotel ontbijt aan, of is dit alleszins niet standaard inbegrepen. We behouden die insteek. Ontbijt ter plaatse is steeds mogelijk aan gemiddeld $ 8 tot $ 20 per persoon.

Voor lunch kan je onderweg stoppen bij een dorpje of roadhouse, of sla je picknick in voor een aantal dagen wanneer je een supermarkt tegenkomt. Deze vind je in vrijwel elk dorp. Tijdens sommige excursies is er wel een lunch inbegrepen Dit nemen we mee op in prijsoverzicht.

Het diner kan je steeds a la carte nuttigen in je hotelrestaurant, of in de nabijheid van je hotel. Voor een burger met frietjes op restaurant betaal je ongeveer $ 10 tot $ 18 per persoon. Voor een kwalitatief hoofdgerecht $ 25 tot $ 35 per persoon. Hou er steeds rekening mee dat er een tip van 15% verwacht wordt bovenop de prijs op de kaart.

We geven je bij afreis naast onze actuele tips ook graag meer praktische informatie over tafelen in Alaska zodat je meteen helemaal mee bent met de lokale gebruiken. 

In deze reis zijn al een aantal excursies inbegrepen in de prijs. Je kan deze op het prijsoverzicht terugvinden. Meer informatie vind je telkens in het programmaoverzicht waar we ook tips geven voor optionele excursies. Deze kan je dan terugvinden bij optioneel. Deel gerust je wensen of vragen over een bepaalde excursie die je mogelijks zou willen toevoegen aan je reis. Soms is er ook een bepaalde upgrade mogelijk bij een excursie die we standaard opnemen in onze comfort prijs (t.o.v. onze budget prijs), dit vermelden we steeds afzonderlijk. 

Zelf rijden doorheen dit uitgestrekte land is “part of the fun”. De locals zijn meestal geduldige chauffeurs, er is veel ruimte, bredere wegen en dus weinig hinder. Een file is hier een zeldzaamheid! In de VS zijn vrijwel alle wagens uitgerust met een automatische versnellingsbak wat het rijden extra comfortabel maakt voor ons Europeanen. Rijden in Alaska en Yukon is overal vlot mogelijk op asfaltwegen. Asfaltwegen kunnen met eender welke huurwagen bereden worden. Daarnaast zijn er onverharde wegen of gravel wegen. Deze trajecten kunnen enkel met 4x4 huurwagens afgelegd, welke echter steeds door ons voorzien worden. We zorgen er dus voor dat je elke weg kan afleggen met de voorziene wagen. Aan de hand van het routeboek dat je ontvangt na boeking, vind je eenvoudig je weg, en krijg je info over alle bezienswaardigheden op je route.

We werken enkel samen met betrouwbare partners die zowel veiligheid als goede klantenservice vooropstellen. Er wordt steeds voldoende aandacht besteed aan de voorschriften zodat iedere passagier zich comfortabel kan voelen. Al gauw zal je merken dat het voor deze locals een koud kunstje is om vlot en zacht te landen op een strand, meer of gravel landingsbaan. Het adembenemende uitzicht daarentegen blijven ze steeds over verwonderd en delen ze graag met jou.

De binnenlandse vluchten of bushplane vluchten die vermeld staan in het programma zijn inbegrepen in de basisprijs. Soms als excursie of soms als functionele verplaatsing. Bij de vluchten van Anchorage naar Kodiak is de prijs afhankelijk van de beschikbare plaatsen op het moment van boeking. Bij reservatie wordt nagekeken of de voorziene prijscategorie nog beschikbaar is. Indien niet wordt een supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.

Alaska barst van het wildlife. Langs de wegen kun je o.a. beren, elanden, arenden en soms bergschapen tegenkomen. Het is de ‘Hoge Noorden’ variant van een safari. Op elke rit, elke wandeling, elke boottocht heb je kans om zomaar wildlife te spotten. Hoe meer je rondkijkt, hoe meer kans op succes. Soms is het een kwestie van geluk, elanden kan je bvb. vaak spotten bij kleine meertjes langs de weg. We voorzien tal van tips om op een aangename en veilige manier wildlife te spotten met respect voor de dieren. 

Wildlife excursies zijn vaak vrij prijzig in Alaska maar hun meerwaarde zit in de kwaliteit van de gidsen die vaak biologen zijn en een uitstekende terreinkennis hebben. Ze stellen alles in het werk om je zoveel mogelijk bij te brengen over het landschap en haar wildlife.

Specifieke vragen over de wildlife excursiemogelijkheden bij deze reis? Contacteer ons gerust. 

Een reisbijstand-en/of annulatie verzekering is niet standaard inbegrepen. Dit omdat sommige mensen al over een verzekering beschikken via hun zorgverzekering, kredietkaart of eigen verzekeraar. Het is niet verplicht om over een verzekering te beschikken. Dit is volledig je eigen keuze. Geef gerust een seintje als je hier verdere vragen bij hebt of graag een verzekeringsvoorstel ontvangt voor deze reis.