SELFDRIVE Wild Roads Classic

Reisprogramma

ONTDEK WILD ROADS IN DETAIL


Anc Coastal Trail

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Aankomst in Anchorage, de grootste stad van Alaska en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Denali 5

2 ANCHORAGE – TALKEETNA 185 km - 2u

Je vertrekt vandaag op het tijdstip van je voorkeur richting Talkeetna. Aanrader is om in de voormiddag het Anchorage Museum of Native Heritage Centre te bezoeken om de indianencultuur te leren kennen. Nadien pick je de huurwagen op.

Eenmaal onderweg wen je na de eerste kilometers al snel aan je Amerikaanse 4x4. Ideaal om telkens meer aandacht te besteden aan het steeds mooiere landschap wanneer je Talkeetna nadert.

Denali 6

3 TALKEETNA - DENALI 250 km - 3u

Zet je rit verder naar het Denali Nationaal Park. Dit is de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali, of vroeger bekend als Mount Mc Kinley. Je accommodatie bevindt zich op 10 kilometer van de ingang van het park. Na check-in kan je gaan wandelen op de trails rondom het Wilderness Access Center of de huskydemonstratie bijwonen.

Denali 2

4 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 8u

Met de shuttlebus trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park naar het Eielson Visitor Center. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen. Onderweg spot je gegarandeerd wilde dieren zoals Amerikaanse arenden, elanden, bergschapen en kariboes. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren, en misschien zelfs een vos, wolf of lynx. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte berglandschap uit.

Denali Hwy 4

5 DENALI - PAXSON 260 km - 6u

Vandaag is de eerste niet-geasfalteerde snelweg aan de beurt. Denali Highway brengt je dwars doorheen het ruige binnenland van Alaska. Dit is het pure wildernisgevoel! Je hebt tijd om de rit rustig af te leggen, te genieten van het landschap, en vooral je fotocamera te verslijten.

Kennicott Mine

6 PAXSON - McCARTHY 315 km - 4u30

De bestemming vandaag is eenvoudig: je rijdt naar het einde van de weg. En niet zomaar een weg, je rijdt naar het einde van de legendarische McCarthy road. Je volgt de Richardson Highway richting zuiden en krijgt onderweg fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve. De zanderige McCarthy Road slingert zich tot diep in het Wrangell gebergte, en aan het einde word je beloond met een fenomenaal uitzicht op zowel de Root Glacier als de Kennicott Glacier, de unieke sfeer van het bijzondere dorpje McCarthy en een eerste blik op de prachtige Kennecott Mines.

Kennecott Glacier

7 McCARTHY – VRIJE DAG

De omgeving van McCarthy en Kennicott bruist van boeiende geschiedenis. Het ontstaan van deze bergdorpen was een opmerkelijke verwezenlijking gezien de enorm ingesloten ligging. Je inleven in de sfeer van de jaren 1900 is makkelijk met alle historische huisjes en de prachtige authentieke staat van het mijndorp Kennicott. Verken McCarthy met z’n charmante saloon en het Ma Johnson Hotel, dat bijna als museum kan doorgaan. Neem uitgebreid de tijd om Kennicott te verkennen. Een bezoek aan de mijngebouwen is inbegrepen, dit is een staaltje industriële architectuur dat je niet mag missen.

Zie je het wat avontuurlijker, dan kan je kiezen voor de begeleide gletsjerwandeling op het blauwe ijs van de Root Glacier, of simpelweg op eigen houtje een wandeling ondernemen. Daarnaast is McCarthy de ideale plek om er met een bushplane op uit te trekken. Het waarnemen van de mijnen, de bergen en de enorme gletsjers en ijsvelden tijdens een flightseeing tour brengt nóg een extra dimensie aan deze wondermooie streek.

Matanuska Glacier 4

8 MCCARTHY – PALMER 425 km – 5u45

Via de McCarthy road rijd je weer terug richting asfaltwegen, en zet je koers naar de Glenn Highway. Deze ‘scenic highway’ heeft panoramische zichten op de Talkeetna Mountains aan je rechterzijde en Chugach Mountains aan je linkerzijde. Vanuit de bergen slingert de 43 kilometer lange Matanuska gletsjer zich de vallei in. Logeren doe je vanavond in Palmer, de agrarische draaischijf van Alaska.

Independence Mine 2

9-10 PALMER – ANCHORAGE 70 km – 45min

Op de terugrit naar Anchorage heb je in de voormiddag nog tijd voor 1 waardige stop. De Musk Ox boerderij bijvoorbeeld huist een kudde muskusossen, een buitenkansje om deze arctische zoogdieren naderbij te bekijken. Of de omweg naar de Independence Goldmine via Hatcher Pass loont zeker ook de moeite. Bij aankomst in Anchorage kort na de middag lever je de huurwagen in en neem je de internationale vlucht huiswaarts.