Vakantie Alaska

Vakantie Alaska

Wil je een onvergetelijke reis maken die anders is dan alle andere vakanties die je tot nu toe hebt meegemaakt? Een Alaska vakantie is een once-in-a-lifetime experience die gegarandeerd een onuitwisbare indruk achterlaat.

Laat jezelf betoveren door een eindeloos veelzijdig landschap dat woeste kustlijnen afwisselt met witte ijsvlakten en charmante mijnwerkersdorpjes met een overweldigende wildernis. Spot zeldzaam wildlife van ongelooflijk dichtbij en maak foto’s die zo in National Geographic hadden kunnen staan. Een Alaska vakantie verzekert je van verbazingwekkende belevenissen die nooit meer van je netvlies zullen verdwijnen.

Wie op vakantie naar Alaska wil, heeft vast wel eens gehoord van de Goldrush: de ongekende goudkoorts die in de staat uitbrak aan het einde van de 19e eeuw. Het enige wat daar nu nog aan herinnert zijn de talrijke mysterieuze ghosttowns waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het bezoeken hiervan is een belevenis op zichzelf die de moeite meer dan waard is.

Maar een vakantie naar Alaska heeft nog veel meer te bieden dan dat. Want naast het vele goud dat in de grond zat, beschikt de lokale natuur over een schier eindeloze variatie. Wit besneeuwde bergen, ijsblauwe gletsjers, fonkelende meren en diepgroene bossen zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die de staat te bieden heeft.

Wie van ongerepte natuur en wilde dieren houdt, zal met een vakantie naar Alaska zijn droom in vervulling zien gaan. Deze uitgestrekte staat in de Verenigde Staten biedt je een onderdompeling in de wilde natuur en een unieke ontmoeting met gevarieerde wildlife.

Laat je verbazen door de schoonheid van helblauwe meren, diepe fjorden, groene bossen en dorpjes waar de tijd schijnbaar heeft stilgestaan. Kom oog in oog te staan met imposante grizzlyberen of spot prachtige dieren als muskusossen, vossen, edelherten, wolven en lynxen in het Wildlife Conservation Center. Leer alles over het landschap en haar wildlife dankzij de bezielende begeleiding van ervaren gidsen.

Vakantie naar Alaska: beleef het avontuur

Wie individueel wil reizen tijdens zijn Alaska vakantie, kan op onze website kiezen uit een gevarieerd reisaanbod. Kies bijvoorbeeld voor onze Wild Roads Classic voor een vlotte roadtrip door het ongerepte binnenland. Tijdens deze 10-daagse selfdrive betreed je niet alleen de gebaande paden, maar verken je juist de onontdekte pareltjes waar toeristen over het algemeen nog niet komen.

Geniet van een unieke wildlife tour in Denali National Park, rij over de mooiste panoramische gravelwegen en bepaal indien gewenst helemaal zelf je dagschema. Wie nog langer wil genieten van al het moois dat de staat te bieden heeft, kan deze trip gebruiken als basis voor een langer verblijf of als onderdeel van een langere rondreis.

Welke streek of streken je ook besluit te bezoeken; een vakantie naar Alaska is gegarandeerd een avontuur. Avontuurlijk is bijvoorbeeld The Yukon Quest, een intense roadtrip door de noordwestelijk gelegen regio Yukon in Canada. Geniet van fraaie panorama’s en eindeloze vergezichten terwijl je vanuit je eigen wagen het ultieme gevoel van vrijheid ervaart.

Bijzonder aan deze reis is het bezoek aan bijzondere locaties tot boven de poolcirkel. Op een steenworp afstand van de Arctische oceaan krijg je het gevoel letterlijk aan de rand van de wereld te staan. De enige vorm van beschaving die je hier nog tegenkomt zijn kleine en knusse plaatsjes, die de kenmerkende sfeer van het Goldrush-tijdperk in al zijn facetten uitstralen.

Wie zowel de vrije natuur als het gevoel van de Goldrush aan den lijve ondervinden wil, kiest voor onze unieke Golden Sights reis. Rij in je eigen 4X4 over kronkelende gravelwegen en geniet van de mooiste panoramische vergezichten. De pittige trajecten tijdens je roadtrip zijn niet alleen uitdagend, maar geven je bovendien het ultieme ‘middle of nowhere’ gevoel.

Bezoek het desolate noorden van Yukon en neem deel aan onvergetelijke excursies zoals de Denali Wildlife en Kennecott Mill Tour. Stel met behulp van ons routeboek zelf je avontuur samen en voer deze selfdrive desgewenst door tot zelfs boven de poolcirkel. Zo zie je tijdens je vakantie in Alaska de meest gevarieerde landschappen en wildlife.

Aaneenschakeling van hoogtepunten

Daar waar reizen tijdens een normale vakantie soms als een saaie bezigheid wordt ervaren, is dit in Alaska wel anders. Zeker met een 4x4 huurauto is het een ware belevenis om talloze mijlen af te leggen door het grillige landschap. Rij over kronkelende highways en hobbelige zand- en gravelwegen en merk hoe verbazingwekkend ontspannend urenlang rijden kan zijn.

Onderweg is het continu genieten van een fantastisch uitzicht. Desolate vlakten worden afgewisseld door diepgroene bossen en indrukwekkende fjorden. Roads als Denali Highway en McCarthy Road verzekeren je van een scenic route die zijn weerga niet kent. Een speciale vermelding verdient ook Dempster Highway, waar je naar Inuvik rijdt op meer dan 66 graden noord.

Een geweldige manier om tijdens een Alaska vakantie grote afstanden tussen bezienswaardigheden te overbruggen, is het boeken van een bushplane. Geniet van het weidse landschap dat zich beneden je uitstrekt, cirkel om besneeuwde bergtoppen of maak een landing op een heuse gletsjer. Wedden dat je dit niet snel ergens anders zult meemaken?

Verplaatsing per bushplane is niet alleen een unieke belevenis, maar is in sommige gevallen ook de efficiëntste manier om in korte tijd zoveel mogelijk hoogtepunten te bezichtigen. Vlieg bijvoorbeeld vanuit Talkeetna richting Mount Denali of koppel een vlucht naar McCarthy aan een spectaculaire Flightseeing Glacier Tour.

Wie het gevoel van ultieme vrijheid nog dieper wil ervaren, zet zijn auto aan de kant en trekt op eigen benen de woeste natuur in. De staat herbergt tal van pareltjes die zich lenen voor het maken van prachtige dagwandelingen op elk gewenst niveau. Hiking is iets dat tijdens je vakantie in Alaska eigenlijk niet mag ontbreken.

Loop tot aan de voet van de Exit gletsjer of aanschouw de bergtoppen van het Tombstone Territorial Park na een hike naar de bekende Goldensides heuveltop. Beklim het steile Harding Ice Field of bewandel het pad naar de legendarische Bonanza mijningang. Dit is de echte wildernis, waar je echte vrijheid ervaart.

Vakantie Alaska: zomer ideale periode

Maar wat is nu het ideale moment om al dit moois te ontdekken? Uit ervaring weten we dat de zomermaanden de beste periode zijn voor een vakantie naar Alaska. Zeker in juni, juli en augustus zijn de dagen lang en is het klimaat zacht. Ook zijn de wegen goed berijdbaar en zijn de meeste bezienswaardigheden zoals het Denali National Park geopend. Hou er rekening mee dat de temperatuur in het noorden en zuiden wel verschillend zal zijn.

Wil jij ook op vakantie naar Alaska maar wil je meer weten over het reisprogramma?

Stel je vraag via het contactformulier op de website en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op