Cruise

Een charmant vissersdorp, een getijdegletsjer die het zeewater streelt, Alaska’s hoofdstad Juneau. Heel verschillende plekjes, toch hebben ze één eigenschap gemeen: Ze zijn allemaal uitsluitend bereikbaar over het water. Ga de open zee op voor een boottocht van een dag, of verken de hele Inside Passage in een 8-daagse cruise. Wild Alaska heb je pas helemaal gezien, als je het ook vanop het water hebt beleefd.

Boat22
Boat21

Niets zo mooi als de glinsterende bergtoppen bekijken vanop het midden van de fjord. Dat is het begin van je excursie, een eindje verderop spot je zeeotters, papegaaiduikers, zeeleeuwen én walvissen. Een kleiner schip leent zich uitstekend tot het spotten van wildlife, omdat deze tot nabij de dieren kunnen varen, zonder hun rust te verstoren. Het doel van je boottocht nadert wanneer de temperaturen dalen en er steeds meer en meer ijs rondom het schip drijft. Vervolgens doemt de getijdegletsjer op, die zich van op de bergrug tot in de zee slingert.

Boat34
Boat33
Boat32

Het meest zuidoostelijke deel van Alaska bestaat hoofdzakelijk uit water, smalle landengtes en bergen. Wegen vind je hier niet, die geraken de bergen immers niet over. Toch vind je hier in de Inside Passage tal van interessante havenstadjes en ongekende natuurpracht, met bijvoorbeeld Admiralty Island en Glacier Bay National Park.

Een cruisevakantie is ongetwijfeld de beste manier om deze regio te verkennen. Ben je geen cruise liefhebber of heb je het nog nooit geprobeerd? In Alaska is er ongetwijfeld een cruise-ervaring voor iedereen, cruiser of niet-cruiser. Het is de enige manier om dit stukje wildernis te verkennen en te genieten van de ongerepte en ongeschonden natuurpracht.

Meer weten over Inside Passages cruises? Bekijk onze handige Cruises overzichtspagina

Boat1

ontdek Alaska per schip

Exploreer de overige thema’s van Wild Alaska