SELFDRIVE Highlights of Alaska

Reisprogramma

ONTDEK HIGHLIGHTS OF ALASKA IN DETAIL

Anchorage Museum

1 VLUCHT & AANKOMST IN ANCHORAGE

Heenreis naar Anchorage met aankomst in de namiddag. Vrije verkenning en diner. Overnachting in een centraal gelegen hotel.

Anc Native Heritage Center

2 ANCHORAGE – TALKEETNA 185 km - 2u

Ophalen van je huurwagen. Je vertrekt vandaag op het tijdstip van je voorkeur richting Talkeetna. Aanrader is om in de voormiddag het Anchorage Museum of Native Heritage Centre te bezoeken om de indianencultuur te leren kennen. Nadien pik je de huurwagen op. Eenmaal onderweg wen je na de eerste kilometers al snel aan je Amerikaanse 4x4. Ideaal om telkens meer aandacht te besteden aan het steeds mooiere landschap wanneer je Talkeetna nadert.

Denali11

3 TALKEETNA - DENALI 250 km - 3u

Zet je rit verder naar het Denali Nationaal Park. Dit is de thuishaven van de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount Denali, of vroeger bekend als Mount Mc Kinley. Je accommodatie bevindt zich op 10 kilometer van de ingang van het park. Na check-in kan je gaan wandelen op de trails rondom het Wilderness Access Center of de huskydemonstratie bijwonen.

Alaskan Fox

4 DENALI SHUTTLEBUS 105 km - 7u

Met de shuttlebus trek je het Denali Nationaal Park in op wildlife tour. Je volgt de Park Road tot diep in het park naar het Eielson Visitor Center. Enkel de shuttlebussen mogen zo diep het park in rijden, om de natuur en de dieren zoveel mogelijk te beschermen. Onderweg spot je gegarandeerd wilde dieren zoals Amerikaanse arenden, elanden, bergschapen en kariboes. Wie goed rondkijkt ziet ook grizzly beren, en misschien zelfs een vos, wolf of lynx. Op een heldere dag torent de mysterieuze Mount Denali boven het uitgestrekte berglandschap uit.

Denali Hwy 3

5 DENALI - PAXSON 260 km - 6u

Vandaag is de eerste niet-geasfalteerde snelweg aan de beurt. Denali Highway brengt je dwars doorheen het ruige binnenland van Alaska. Dit is het pure wildernisgevoel! Je hebt tijd om de rit rustig af te leggen, te genieten van het landschap, en vooral je fotocamera te verslijten.

Mc Carthy Road

6 PAXSON - McCARTHY 315 km - 4u30

De bestemming vandaag is eenvoudig: je rijdt naar het einde van de weg. En niet zomaar een weg, je rijdt naar het einde van de legendarische McCarthy road. Je volgt de Richardson Highway richting zuiden en krijgt onderweg fenomenale uitzichten over Alaska’s 3 voornaamste bergketens: de Alaska Range, de Chugach Mountains, en de toppen van Wrangell - St. Elias National Park & Preserve. De zanderige McCarthy Road slingert zich tot diep in het Wrangell gebergte, en aan het einde word je beloond met een fenomenaal uitzicht op zowel de Root Glacier als de Kennicott Glacier, de unieke sfeer van het bijzondere dorpje McCarthy en een eerste blik op de prachtige Kennecott Mines.

Kennicott Mine 4

7 McCARTHY – KENNICOT MILL TOUR 2u30 – VRIJE NAMIDDAG

De omgeving van McCarthy en Kennecott bruist van boeiende geschiedenis. Het ontstaan van deze bergdorpen was een opmerkelijke verwezenlijking gezien de enorm ingesloten ligging. Je inleven in de sfeer van de jaren 1900 is makkelijk met alle historische huisjes en de prachtige authentieke staat van het mijndorp Kennecott. We starten de dag met een gegidste tour van het dorp. Daarbij pik je meteen allerlei interessante weetjes over het ontstaan en het leven in dit mijndorpje op. De late namiddag is het ideale tijdstip voor een optionele flight seeing tour. Het waarnemen van de mijnen, de bergen en de enorme gletsjers en ijsvelden vanuit een bush plane brengt nóg een extra dimensie aan deze wondermooie streek.

Root Glacier Kennicott

8 McCARTHY – VRIJE DAG

Vandaag is een iets actievere invulling mogelijk. Onder leiding van een ervaren gids kan je op gletsjerwandeling op het felblauwe ijs van de Root Glacier. Het is een unieke ervaring om omringd door 5000 meter hoge bergtoppen over het knisperende gletsjerijs te lopen. De geoefende hiker kan er ook op eigen houtje op uit trekken op één van de trails naar de gletsjers, Erie Mine of naar Bonanza Mine. Bij die laatste klim je hoog de bergflank op naar de toegang tot de mijngangen, met een panoramisch uitzicht op de gletsjer in het dal erbij. Berenspray niet vergeten!

Car Hwy

9 McCARTHY - PALMER 425 km - 6u

Via de McCarthy road rijd je weer terug richting asfaltwegen, en zet je koers naar de Glenn Highway. Deze ‘scenic highway’ heeft panoramische zichten op de Talkeetna Mountains aan je rechterzijde en Chugach Mountains aan je linkerzijde. Vanuit de bergen slingert de 43 kilometer lange Matanuska gletsjer zich de vallei in. Logeren doe je vanavond in Palmer, de agrarische draaischijf van Alaska.

Seward 3

10 PALMER - SEWARD 275 km - 3,5u

Onderweg heb je in de voormiddag tijd voor een bezoek in de omgeving van Palmer. De Musk Ox boerderij bijvoorbeeld huist een kudde muskusossen, een buitenkansje om deze arctische zoogdieren naderbij te bekijken. Of de omweg naar de Independence Goldmine via Hatcher Pass loont zeker ook de moeite.
De weg naar het Kenai schiereiland kronkelt langs de flanken van de Turnagain Arm fjord. Via Moose Pass bereik je het havenstadje Seward. Je hebt de rest van de dag vrij en kan een bezoek brengen aan de nabijgelegen Exit Glacier. In Seward zelf is het aangenaam kuieren langs de charmante jachthaven of kan je het SeaLife Centre bezoeken als opwarmertje voor morgen.

Kenai Pen Seward

11 SEWARD - KENAI FJORDS WILDLIFE & GLACIER CRUISE (6U)

Vandaag staat de Kenai Fjords Tour op het programma. De boot brengt je tot vlak bij het blauwe ijs van de gletsjertong die tot in de zee rijkt. Een spectaculair uitzicht! Daarnaast heb je onderweg prima kansen op het spotten van dieren, deze fjorden zijn in de zomermaanden een thuis voor bultrugwalvissen en papegaaiduikers. Daarnaast krijg je zeeleeuwen en zeeotters te zien. De kapitein geeft steeds de nodige uitleg over de dieren en de omgeving. Lunch onderweg is inbegrepen.

Halibut Cove

12 SEWARD - ANCHORAGE 205 km - 2,5u

Rustige terugrit naar Anchorage, met andere weersomstandigheden lijkt deze rit weer helemaal anders. Bij aankomst in Anchorage heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Anchorage 3

13-14 ANCHORAGE – VLUCHT

Je hebt een vrije voormiddag in het centrum van Anchorage. Vervolgens lever je je huurwagen in en neem je je internationale vlucht huiswaarts.