Alaska reizen

Alaska reizen

Door Alaska reizen: het is een ervaring die vrijwel nergens anders mee te vergelijken valt. Niet alleen op het land, maar ook op het water valt er genoeg te zien en te beleven. Geniet van de immense schoonheid van glinsterende meren en bewonder de imposante uitstraling van reusachtige gletsjers. Als avonturier en natuurliefhebber zul je hier zeker aan je trekken komen!

Wil je een reis van uitersten beleven en jezelf onderdompelen in schitterende natuurtaferelen met eindeloze variatie? Dan is door Alaska reizen iets dat we je van harte kunnen aanbevelen. Ervaar de grenzeloze uitgestrektheid van deze bijzondere staat en kom oog in oog te staan met wildlife waar je nooit van had kunnen dromen.

Met een oppervlakte van maar liefst 1.481.347 km² heeft de staat een vergelijkbare grootte als de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Spanje samen. En dat komt tot uiting in de grote veelzijdigheid van de lokale flora en fauna. Van warm regenwoud tot ijzingwekkende gletsjers en van dreigende bergmassieven tot prachtige toendra’s: reizen door Alaska is een belevenis die je nooit zult vergeten.

Al eens een kariboe, wolf of grizzlybeer in het echt gezien? Door Alaska reizen betekent dat je dit zonder twijfel af kunt vinken op je lijstje. Maak kennis met het natuurlijke habitat van uiteenlopende diersoorten en ontdek ongerepte natuurgebieden die nog nauwelijks eerder door de mens zijn verkend.

Alaska reizen individueel

Door Alaska reizen is, zeker individueel, een speciale ervaring. Voor zover de weidse landschappen nog niet genoeg vrijheid ademen, ervaar je dit gevoel wel door onze flexibele reisprogramma’s die helemaal naar jouw smaak zijn aan te passen. Laat je het plannen liever aan ons over? Kies dan een van onze met zorg samengestelde reisprogramma’s voor een aaneenschakeling van hoogtepunten.

Onze unieke Comfort Wildlife Tour mag je als dierenliefhebber bijvoorbeeld echt niet missen. Reis door drie verschillende regio’s van ongekende schoonheid. Spot elanden en kariboes bij de majestueuze Mount Denali en vlieg per bushplane naar Homestead Lodge voor een ontmoeting met de beren bij Lake Clark.

Avontuurlijke reizen door Alaska

Het ongerepte karakter van het landschap en het vele aanwezige wildlife maakt reizen door Alaska per definitie avontuurlijk. Vergaap je aan weidse landschappen en de mooiste panoramische vergezichten en beleef het ultieme ‘Edge of the World’ gevoel. Maak bijzondere roadtrips en ontdek authentieke mijndorpjes die je de tijd van de Goldrush doen herbeleven.

Heb jij een passie voor wildlife? Dan mag het spotten van een beer in zijn natuurlijke habitat zeker niet op je lijstje ontbreken. Wie altijd al eens imposante zeedieren heeft willen zien, kan op excursie om bultrugwalvissen, blauwe vinvissen, beluga’s en orka’s van dichtbij te bekijken. Je komt hierbij zo dichtbij mogelijk, maar respect voor de dieren en hun vrijheid staat uiteraard te allen tijde voorop.

Verkenning vanaf het water

Door Alaska reizen doe je niet alleen over het land, maar ook over het water. Neem deel aan onze boat trips om papegaaiduikers, zeeotters, walvissen en zeeleeuwen van dichterbij dan ooit te bekijken. Bewonder ondertussen vanaf de boot de glinsterende bergtoppen in het binnenland en de getijdegletsjer die zich vanaf de bergrug tot in zee kronkelt.

Unieke plekken zoals deze getijdegletsjer, authentieke vissersdorpjes en de hoofdstad Juneau zijn allemaal alleen per boot bereikbaar. Een cruisevakantie is daarom de manier bij uitstek om deze zeldzame streek te verkennen. Geniet van de onbedorven wildernis en kijk je ogen uit bij plekken als Admiralty Island en Glacier Bay National Park.

Het beste moment om door Alaska te reizen

Door Alaska reizen doe je het beste tussen juni en augustus, wanneer de dagen langer worden en de laatste onverharde bergwegen in het binnenland weer open gaan. Niet alleen is de temperatuur gedurende deze periode het aangenaamst, maar ook valt er relatief weinig neerslag en leent het vele daglicht zich uitstekend voor het maken van prachtige foto’s.

Wil je ook door Alaska reizen en direct een programma op maat laten samenstellen?

Geef je wensen aan ons door via info@wildalaska.be of bel ons op 09 328 50 71.

Bezienswaardigheden en excursies

Door Alaska reizen is een aaneenschakeling van unieke momenten en ervaringen. De talloze bezienswaardigheden zorgen ervoor dat één bezoek bij lange na niet voldoende is om deze staat in al zijn facetten te ontdekken. Niets voor niets keren veel reizigers nog eens terug om de onvergelijkbare schoonheid van de natuur te herbeleven.

Een uitstekende reis om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in één excursie te ontdekken, is onze Highlights of Alaska roadtrip. Verken in een stoere 4X4 op je eigen tempo de mooiste plekken in de zogeheten Inner Circle en geniet van een zorgvuldig samengesteld programma vol activiteiten waaronder twee standaard inbegrepen wildlife tours.

Alaska groepsreizen en groepsrondreizen

Wie op zoek is naar groepsreizen of groepsrondreizen in Alaska, kan zijn hart ophalen aan onze Call of the Wild groepsreis. Ontdek alle highlights van de streek en verblijf ondertussen in comfortabele lodges en hotels. De Nederlandstalige begeleiding zorgt ervoor dat het je tijdens deze 20-daagse reis werkelijk aan niets ontbreekt.

Video impressie