Cruises

Bij reizen naar Alaska vormt cruisen een essentieel onderdeel. De 'Southern Panhandle' van Alaska, ook wel gekend als de Inside Passage, is een fjordengebied nauw ingesloten tussen de Grote Oceaan en de kustgebergtes van British Columbia. De regio is volledig afgesloten van het wegennet van British Columbia en Alaska omwille van het omvangrijke en grillige gebergte. Dit gedeelte van Alaska kan dus alleen maar over zee, door middel van cruiseschepen, bereikt worden. 

Hier ga je cruisen ter beleving van de natuur, om de boeiende havenstadjes te ontdekken en te ontspannen in een rustige setting. Je hoeft geen fervent cruiser te zijn om hier aan je trekken te komen. Eender wie een bijzonder stukje van de wereld wil verkennen, met weergaloze natuur en boeiende geschiedenis, zit hier op de goede plaats. 

Cruise Alaska
Cruise Sunset
Tracy Arm Fjords

De diep ingesneden fjorden van de Inside Passage laten toe dat zelfs grote cruiseschepen vlak naast de steile berghellingen kunnen laveren. Enorme getijdegletsjers, beboste eilanden en charmante haventjes smukken de route verder op. Tijdens een Inside Passage cruise zeil je Tracy Arm Fjord of Yakutat Bay diep in, tot vlak bij het gletsjerijs. Walvissen en zeezoogdieren zwemmen hier lustig rond en laten zich fotograferen tijdens wildlife safaris, mogelijk vanuit vrijwel elke haven. Zwarte en bruine beren bewonen dan weer de eindeloze kilometers bos van het Tongass National Forest tot het Misty Fjords National Monument. Onderweg meer je aan bij enkele boeiende havens, Juneau is de hoofdstad van Alaska, Skagway ademt nog steeds de sfeer van einde 19e eeuws avonturiersdorp en in Ketchikan wordt het concept 'afgelegen' pas helemaal duidelijk.   

Alaska cruises gaan gewoonlijk in één richting, van Vancouver (British Columbia - Canada) naar Seward (Alaska - Verenigde Staten), of omgekeerd. Aan het begin en einde van de reis heb je de mogelijkheid om de steden te bezoeken, met enkele overnachtingen in Vancouver, en in Seward en Anchorage in Alaska. Bij deze reisformule heb je tevens de mogelijkheid om je cruisevakantie te verlengen met een landarrangement in Alaska, waarbij je met een personenwagen of 4x4 de mooiste plekken in het binnenland van Alaska kan bezoeken. 

Een andere mogelijkheid is om een heen-en terug cruise te maken. Je vertrekt in Seattle (Washington - Verenigde Staten) en komt ook hier terug aan. Je hebt tijd om Seattle te verkennen, en kan van hieruit prima de Inside Passage van Alaska gaan verkennen. Je reist zo op een comfortabele manier naar één van de meest afgezonderde regio's ter wereld. 

Seattle Skyline 3
Gastown Vancouver
Vancouver Stanley Park 2

Cruisevakanties zijn de dag vandaag een mogelijkheid voor iedereen. Het segment is niet langer gereserveerd voor een handvol gegadigden, maar zit wereldwijd enorm in de lift. Daardoor is veel meer verscheidenheid en toegankelijkheid ontstaan . Een all-inclusive cruisevakantie is dikwijls veel goedkoper dan je zou denken. Tijdig boeken speelt daarbij wel een grote rol. Cruiserederijen werken met variërende dagprijzen naargelang vraag en aanbod, het is daarom moeilijk om exacte prijzen te publiceren. Tarieven op onze website zijn steeds indicatief en op aanvraag. 

Meer info over de verschillende cruise rederijen, hun visie, profilering en faciliteiten vind je hier.