Alaska & Canada reizen

Canada & Alaska reizen

Vanuit 'The Last Frontier' Alaska & Yukon kan je verder door reizen naar de provincies British Columbia en Alberta in West-Canada.

Zo combineer je in één reis de uitgestrekte wildernis van Alaska met de bekendste parken van de Rocky Mountains. De afstanden zijn aanzienlijk, een reisduur van minimaal 3 weken is noodzakelijk. Je legt vanuit Anchorage ongeveer 3000 kilometer af naar Calgary of Vancouver. Hiervoor heb je de keuze om over land te rijden, een deel per schip af te leggen doorheen de Inside Passage, of een (inter)nationale vlucht te nemen.

Wil je meer te weten komen over de reismogelijkheden in West-Canada neem dan een kijkje op onze eigen Canada Travel Designers website

OVER LAND

Een helse roadtrip langs knappe snelwegen met adembenemende panorama’s staat je te wachten. Je reis vangt aan in Vancouver of Calgary, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, en hoeveel daarvan je in British-Columbia en Alberta wil doorbrengen. Je kan vanuit Vancouver via de Okanagan wijnstreek, het Revelstoke Nationaal Park en Yoho Nationaal Park tot Banff rijden, een traject dat een kleine week in beslag neemt. Start je in Calgary, dan ben je al vlakbij Banff, en kan je vervolgens meteen de legendarische Icefields Parkway tot Jasper nemen.

In Jasper verlaat je de meest toeristische regio, en rijd je verder noordwaarts via de Cassiar Highway richting Yukon. Landschappen worden steeds desolater, pioniersdorpen liggen verscholen in de wildernis, jij en de natuur lijken de enige aanwezigen.

Met zijn rijke Gold rush geschiedenis heeft Yukon heel wat te bieden. Bezoek een historische raderstoomboot, het goudzoekersmekka Dawson City of het Tombstone Territorial Park met zijn rotsige bergpieken.

Vanuit Yukon rijd je Alaska binnen. Na het eerdere natuurschoon kan Alaska toch nog verbazen. Bij het Denali Nationaal Park krijg je de hoogste top van Noord-Amerika te zien. In mijnwerkersdorp McCarthy-Kennicott wordt het fenomenale landschap er alleen maar mooier op in combinatie met de roodgeschilderde mijngebouwen. Langs de kust van Alaska krijg je de kers op de taart met een dagcruise op zoek naar walvissen, en tot vlakbij en gletsjertong, waar met donderend geraas ijsblokken voor je neus in zee storten. De route kan uiteraard ook omgekeerd.

OVER ZEE

Hou je van wat afwisseling, dan kan je de selfdrive afwisselen met een scheepsreis. Vanuit Vancouver scheep je in op je cruiseschip, en leg je het prachtige traject doorheen het Inside Passage fjordengebied af. De uitzichten zijn al minstens even mooi als over land. Je reist zorgeloos in alle rust en comfort van je cruiseschip. Regelmatig legt je schip aan in een gezellig havenstadje, waar je vrij op verkenning kan gaan of excursies kan ondernemen.

Je kan een round trip cruise maken doorheen de Inside Passage vanuit Seattle of Vancouver. Dit kan je gemakkelijk combineren met een selfdrive of treinreis doorheen West-Canada.Ook wanneer je een éénrichtingscruise maakt van Canada naar Alaska omgekeerd, kan je ofwel in Alaska ofwel in British Columbia en Alberta gaan rondreizen per huurwagen of trein, aan het begin en/of einde van je cruise.

PER FERRY

Het is eveneens mogelijk om de ferry te nemen doorheen de Inside Passage. Je reist naar Port Hardy, de noordelijkste plaats van Vancouver Island. Vanuit deze haven kan je inschepen op het British Columbia ferry systeem. Een dagtocht brengt je naar Bella Coola, verborgen parel diep in de fjorden, waar je wederom kan aansluiten op het West-Canadese wegennet, en je roadtrip langs onbekend terrein kan verderzetten. Blijf je aan boord, dan bereik je na 16u op zee de havenstad Prince Rupert. Ook van hieruit kan je je weg over land verderzetten richting Jasper.Vanuit Prince Rupert maak je de overstap naar het Alaskaanse Ferry Systeem, eerste halte: Juneau. Dit is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alaska, welke enkel over land of vanuit de lucht bereikbaar is. Na een dag rust in Juneau vaar je weer verder tot Skagway, Alaska. Hier kan je opnieuw aansluiten op het wegennet van Yukon, en over land de grens naar Alaska oversteken.

Opteer je voor de Alaskaanse ferry dan bespaar je je de roadtrip langs de Cassiar Highway. We geven je wel mee dat het altijd mogelijk is dat je ferry niet kan uitvaren, en je deze route alsnog zal moeten rijden.

VLIEGEN

Vanuit Anchorage kan je door Alaska reizen tot Whitehorse (Yukon- Canada), hier kan je een binnenlandse vlucht naar Vancouver, Calgary of Edmonton overwegen voor een leuke verkenning van West-Canada. Vanuit Anchorage kan je ook vlot naar Seattle (USA) vliegen en vandaar uit in amper 3 uur rijden naar Vancouver als startplek voor een West-Canada verlenging.

Promo Canada Maple Leaf